30 juni 2015
19:30

Unbyns IF

Referat: IFK Arvidsjaur 2 - Unbyns IF

En svår bortamatch mot Arvidsjaur2 samtidigt som U21 EM finalen spelades. Vi saknar några viktiga kuggar i form av ordinarie mittbackar, och dom har lite semesteråtervändare. Så det såg sannerligen ut som det skulle bli en tvekamp.
Vi startade med Marcus i mål, backlinje frv Junior, Humlan, Kris och John Lindström. Mittfält med Simon, Anttila med Wallin framför. Bulan Nyberg på vänster och Jens på höger med Martin längst fram. Avbytare var Patte Ny, Tomas och Lankan Landqvist.

Matchen börja med att vi har lite initiativ och det känns tryggt under dom första minuterna. Dock skapar vi inga chanser direkt. Men ganska snart märker vi att dom har ett bra lag denna kväll. Dom får mer och mer initiativ och kan ta ledningen med 1-0 efter en kanonrökare i bortre hörnet från 30 m. Men det här är en kväll med mest vackra mål och vi kvitterar ganska fort efter ett inspel från Simon som Martin vinklar in på bästa Neymar-vis. Tyvärr har vi mycket felpass i fel del av banan som gör att vi inte får någon rytm alls i spelet. Beror på att dom är mycket aggressiva också, men vi överarbetar mycket. Dom har en boll i ribban när John Li rensar samt en del andra farliga chanser. VI har ett friläge från Martin som han bränner.

I andra fortsätter det med att dom har mycket boll. Dock spelar vi bättre när vi väl får boll och kommer till fler farliga anfall. Simon blir nersparkad i huvet när han nickar bort en boll. Näsan såg inte så snygg ut! Deet blir lite signal av att vi kommer till fler anfall, delis beroende på att dom inte riktigt orkar. Efter ett tag kommer 2-1 till oss genom Simon som kommit in igen och nickar in Wallins inspel genom att förlänga den i bortre gaveln.
Nu lyfter dom fram lite fler spelare, men vi står emot. Samtidigt har vi nu flera väldigt farliga kontringar där Bulan har två jättelägen, Wallin har minst ett och Jensa ett där vi har fritt skottfält.
i 90:e minuten får dom straff efter att Lankan fällt deras spelare (vi tyckte kanske att han filmade lite). Nu kliver Marcus in i handlingen och kniper en rätt bra straff - oerhört skönt! Sen med en minut kvar lobbar Wallin över deras backlinje in till Martin som komemr fri, men skjuter på deras keeper, men kan trycka in returen.

Härligt att se en helt nykomponerad backlinje spela i stort sett felfritt. Speciellt beröm till mittlåsen Humlan och Kris som tätar. Mittfältet växer in i matchen successivt. Framåt skapar vi mycket under sista 20 minuterna. Tomas, Lankan och Patte gör fina inhopp som ger oss lite vila i det annars ganska varma vädret. Största rosen går till Marcus för hans straffräddning. Den ger oss tre poäng!